Te ajutăm să ajuți, mai departe.

Aplică pentru finanțare și planifică schimbarea pe care vrei să o aduci, prin proiectul tău.

Ce fel de proiecte sprijină GiveFirst?

GiveFirst sprijină proiecte cu aplicabilitate diversă, care bifează una sau mai multe dintre categoriile următoare de impact:

  • — Cultivarea creștinismului și răspândirea cuvântului biblic (școli biblice, biserici, misiuni, etc.) — pentru că cel mai mare dar pe care îl putem face oamenilor este să încurajăm o relație personală a fiecăruia cu Hristos, ceea ce conduce la schimbări majore și progres vizibil în viețile lor.
  • — Sprijinirea educației: training cu diverse tematici (leadership, business, conduită profesională, etc.), proiecte educative în școli, educație creștină — pentru că doar prin educație, putem pune bazele unui proces amplu de formare, în urma căruia oamenii evoluează și capătă control asupra propriei vieți.
  • — Cauze umanitare și sociale: centre de ajutor pentru bolnavi, bătrâni sau persoane fără adăpost, orfelinate, organizații dedicate eradicării sărăciei, etc. — pentru că ne dorim să vedem cât mai multe vieți transformate, îndeosebi atunci când vine vorba de persoane aflate în contexte defavorizante, care au nevoie de cel mai mult ajutor.
  • — Proiecte destinate comunităților locale — pentru creșterea calității vieții și îmbunătățirea relațiilor intra-comunitare, pentru susținerea progresului în multiple direcții (din punct de vedere social, cultural, economic).

Ce condiții trebuie să îndeplinească un proiect pentru a primi finanțare?

O primă condiție necesară este ca propunerea și implementarea proiectului să fie realizate de o entitate juridică eligibilă pentru a primi finanțare (ONG, asociație non-profit sau alt tip de organizație).

Prin completarea integrală a formularului de aplicație, ne veți furniza toate informațiile de care avem nevoie în prima fază a prospectării proiectului.

Care sunt criteriile de selecție a proiectelor finanțate?

Criteriile de selecție a proiectelor vizează o varietate de factori: calitatea proiectului și a planului de implementare, realismul previziunilor cu privire la impactul proiectului, integrarea într-una sau mai multe categorii de impact (dintre cele menționate la punctul 1), existența unei echipe suficient de competente pentru implementare, anvergura, durata și continuitatea proiectului, claritatea planului de investiție, etc.

Proiectele se discută și se selecționează în cadrul întâlnirilor cu membrii Consiliului director al GiveFirst. Există posibilitatea ca unele proiecte să fie acceptate cu statusul de „în așteptare”, în situația în care finanțarea solicitată nu este disponibilă la momentul selecției și proiectul selectat poate fi implementat și începând cu data previzionată pentru acordarea fondurilor.

Ca persoană fizică, pot dona sau sprijini o cauză, prin GiveFirst?

Da. Poți lua legătura cu noi direct prin formularul de contact de pe acest website și vom reveni cu un răspuns despre modurile în care te poți implica în proiectele susținute de noi.

Dețin / administrez o companie / organizație. Cum pot iniția un parteneriat cu GiveFirst?

Întâmpinăm cu entuziasm posibilitatea de a dezvolta parteneriate cu companii sau organizații care ne împărtășesc valorile sau obiectivele. Vrem să răspândim un model pozitiv de responsabilitate socială, de aceea suntem deschiși la ideile și propunerile care au potențialul de a schimba vieți.

Dacă deja am primit sprijin prin GiveFirst, pot aplica pentru un proiect diferit?

Da. GiveFirst susține organizațiile care se dezvoltă și își diversifică sau perfecționează zona de activități. Parteneriatele pe termen lung pot avea un impact și mai mare asupra comunităților și cauzelor susținute.